Overleef de kredietcrisis

Auteur: Willem Middelkoop

Middelkoop heeft voorlopig het gelijk aan zijn zijde. Al ver voordat de kredietcrisis in volle hevigheid losbarstte, waarschuwde hij dat het huidige financiële systeem op instorten stond – eerst in zijn web-log en later in zijn boek Als de dollar valt. (Volkskrant: 2008)

Een van de bekendste schrijvers in Nederland over de dollar is Willem Middelkoop (1962). Hij is ondernemer en journalist en werd bekend als marktcommentator voor RTL Z. Hij is de oprichter van de webshop Amsterdamgold.com en het Gold&Discovery Fund. Van Middelkoops eerste bestseller is het bekende boek “Als de dollar valt”.

Wat bankiers en politici u niet kunnen, durven of willen vertellen.

Overleef de kredietcrisis is de lang verwachte opvolger van de bestseller Als de dollar valt (2007). Hierin schreef Willem Middelkoop dat het niet de vraag was óf, maar wanneer ons financiële systeem in zou storten. Het bleken profetische woorden. Volgens oud-minister Henry Paulson (VS) waren we eind 2008 slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis. Met een stroom onorthodoxe maatregelen proberen overheden nu te redden wat er te redden valt. In dit nieuwe boek legt Middelkoop uit dat een kredietcrisis niet is op te lossen met nog meer krediet. Deze wanhoopspogingen betekenen uiteindelijk slechts uitstel van executie. In 100 vragen en antwoorden worden opnieuw veel geheimen over ons financiële systeem ontrafeld. Hoe blijven we rijk? en Wat gebeurt als de overheden straks failliet gaan? Wie niet door de volgende crisis verrast wil worden, moet Overleef de kredietcrisis zeker lezen.

Overleef de kredietcrisis Willem Middelkoop

Overleef de kredietcrisis

Bestel Online

Auteur: Willem Middelkoop

Nederlands - Paperback

205 pagina’s | Nieuw Amsterdam | oktober 2009

Een pakkend en goed leesbaar boek over de oorzaken en gevolgen van de kredietcrisis, en hoe ermee om wordt gegaan door overheden, bedrijven en consumenten. Het is een soort FAQ van de kredietcrisis; aan de hand van vragen wordt de complexe casus in eenvoudige stapjes ontrafeld. Weliswaar vanuit een duidelijk perspectief, namelijk dat van de schrijver, maar wel helder, en ook zonder economische voorkennis goed leesbaar. Voorzien van uitgebreide literatuurlijst en enkele tabellen en grafieken. Actueel en geschikt voor een breed publiek. De schrijver is journalist (voormalig beurscommentator van RTL Z) en ondernemer/goudhandelaar. Hij publiceerde eerder de bestseller ‘Als de dollar valt : alles over de kredietcrisis

Bestel online Bestel Online