Willem Middelkoop’s boek: Als de dollar valt | Bestel online

Auteur: Willem Middelkoop

Je kunt er rustig van uit gaan dat je altijd wordt belazerd door overheden en andere grote organen. De werkelijkheid van de pensioenmaatschappijen ligt inderdaad op een angstaanjagend niveau. De man die ons Burgerlijk Pensioenfonds al jaren geleden, dus ver voor de uitbraak van de kredietcrisis, serieuze kritische vragen stelde over de risicovolle samenstelling van hun beleggingsportefeuille, was Willem Middelkoop. Hij kreeg toen al een volkomen misleidend en vaag antwoord.

Een van de bekendste schrijvers in Nederland over de dollar is Willem Middelkoop (1962). Hij is ondernemer en journalist en werd bekend als marktcommentator voor RTL Z en vaste medewerker van De Wereld Draait Door. Hij is de oprichter van de webshop Amsterdamgold.com en het Gold&Discovery Fund. Van Middelkoops eerste bestseller is het bekende boek “Als de dollar valt”.

Het is niet de vraag of, maar wanneer het huidige op de dollar gebaseerde financiële systeem zal ploffen. Wat er dan kan gebeuren en hoe u zich daarop kunt voorbereiden komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Aan de hand van een honderdtal vragen onthult Willem Middelkoop op toegankelijke wijze de waarheid over thema’s als:

- de steeds groter wordende schuldenberg
- de exponentieel groeiende geldhoeveelheid
- de strijd van banken tegen goud en zilver
- de angst onder bankiers voor een crash van de dollar
- de rol van de Amerikaanse Federal Reserve
- het gevolgen van de oprakende olie voor de economie
- het verschil tussen de officiële en de echte inflatie

Het boek geeft de lezer een onthutsend inzicht in de wereld die schuilgaat achter het geld en in de machtsposities van de verschillende spelers op de wereldwijde financiële markten en vertelt hoe je hier van kan profiteren.

Als de dollar valt Willem Middelkoop

Als de Dollar Valt

Bestel Online

Auteur: Willem Middelkoop

Nederlands - Paperback

200 pagina’s | Nieuw Amsterdam | april 2010

Zelden heeft een financieel-economisch boek zoveel aandacht gekregen. Van de eerste versie van Als de dollar valt werden binnen drie maanden 15.000 exemplaren verkocht. Begrijpelijk omdat de voorspelling van Willem Middelkoop dat de steeds groter wordende schuldenberg en de enorme geldgroei vroeg of laat tot een enorme schuldencrisis zou leiden, al was uitgekomen voor het boek in de winkel lag. In deze compleet herziene editie lees je in heldere taal hoe dit onstabiele systeem kon ontstaan, wat de achtergronden van de kredietcrisis zijn en hoe het nu verder moet.

Bestel online Bestel Online

Een ander bekend boek van Willem Middelkoop: Overleef de kredietcrisis