Voorbode van slecht weer

Ook valuta markten laten het kopje steeds meer hangen, hetgeen een voorbode is van slecht weer.

Voorbode van slecht weer

De EUR/USD ontwikkelt zich binnen een dalende trend, in eerste instantie richting steun 125,92 (gevormd op 27 augustus 2010)Op de grafiek is een patroon zichtbaar van lagere toppen wat wijst op verkoopdruk boven de markt. Er ligt weerstand op 134,85 (gevormd op 29 februari).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode doorlopende lijn) laat een neerwaarts verloop zien. Dit geeft een negatieve technische conditie weer. De signalen bij EUR/USD staan nog niet goed, dit suggereert dat beleggers wereldwijd nog niet in de Europese munt durven te stappen. Het gebrek van vertrouwen in de euro, i.c. de dalende trend, geeft aan dat de crisis nog niet voorbij is.

Conclusie: De markten laten het kopje steeds meer hangen, hetgeen een voorbode is van slecht weer. Opvallend is bovendien dat er nog steeds overeenkomsten zijn in het koersverloop met dat van begin 2008, ook dat is een veeg teken. Ik blijf, zoals in eerdere columns gemeld, onderbelegd. Tijdens het online seminar van woensdag 11 april zullen Jim Tehupuring en ik bespreken hoe de markten er bij liggen en wat men het best kan doen in deze turbulente tijden.

Klik hier om in te schrijven voor het seminar.

Bron: Royce Tostrams