Sterke dollar? Ligt er maar aan vanaf welke kant je het bekijkt

De dollar ten opzichte van de euro ziet er goed uit, maar t.o.v. bijvoorbeeld de Yen ziet het er minder rooskleuring uit

Sterke dollar? Ligt er maar aan vanaf welke kant je het bekijkt

In de Nederlandse pers staan vaak verhalen vanuit de Euro of Europa gezien. Een beetje eenzijdig dus. De euro en de dollar hebben het afgelopen jaar 2011 een mooie curve laten zien. Waar de goeroes ons wilde laten geloven dat we richting de 1,80 gingen, oh nee, het was richting de 0,90, of toch….  per saldo zijn we niet veel verder gekomen. We lijken nu in een downtrend te zitten volgens de dollar-euro experts. Maar hoe kijken de Amerikanen er zelf tegen aan ? “There are many reasons to dislike both currencies” horen we uit de mond van Paul R. La Monica die schrijft voor MoneyCNN.

Bekijk de grafiek voor zijn kijk op de dollar versus de euro en de yen. De Amerikanen zien de euro helemaal niet zitten op het moment. Wil Europa nu een monetaire unie of een politie unie zijn? Met de gekte rond de verkiezingen van de nieuwe kandidaat voor de nieuwe (of dezelfde) president van Amerika in volle gang is het tijd om de euro-dollar koers van de andere kant te bekijken. Want het gaat niet goed in Amerika en dat komt, in ieder geval vandaag, door de euro.

Bron: Dollar vs. euro: Battle of currency chumps