Standard & Poor’s verlaagt AAA-rating - Economie VS gedegradeerd

NEW YORK - Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft vrijdag 05-08-2011 de status van de Verenigde Staten met een stap verlaagd naar AA-plus. Het is voor het eerst dat de grootste economie ter wereld de best mogelijke waardering van S&P verliest.

Amerikaanse staatsobligaties werden ooit door velen gezien als de veiligste investering ter wereld. Maar volgens S&P zijn die leningen nu minder betrouwbaar dan soortgelijke producten van de Duitse of Britse overheid. Het bedrijf is bezorgd over de oplopende Amerikaanse staatsschuld.

Kredietbeoordelaars beogen met hun ‘ratings’ aan te geven hoe betrouwbaar een land is in het terugbetalen van rente en aflossingen op staatsleningen. S&P’s belangrijke concurrent Moody’s gaf eerder deze week aan dat de VS hun AAA-status voorlopig mogen behouden. Ondertussen geeft de US de schuld aan Europa en meer in het bijzonder Italië. Nu is het wachten op maandag morgen voor de markt in Azië. Zweden heeft nog Triple-A dus wie weet waar de kansen liggen…. Waar moet je nu met je geld naartoe?