Spankje Euro hoop ondanks negatieve geluiden

Wat zijn de valse profetieën die de laatste loodjes in een beweging vergezellen.

Spankje Euro hoop ondanks negatieve geluiden

Gökhan Erem heeft een nieuwe column waarin hij schrijft dat ondanks alle ellendige vooruitzichten er stiekem toch wat geloof in de euro aan het ontstaan is. We weten dat het stuk kan en eigenlijk moet je krom rekenen om uitkomsten te rechtvaardigen, maar wat inmiddels nog zwaarder weegt zijn de gevolgen van dit alles.

“We putten ondanks de negatieve geluiden toch een sprankje hoop om de euro deze week iets meer waard te laten worden dan de vorige week. Een beetje is het en voelt het ook maar technisch gezien is er iets anders aan de hand. We nemen de grafiek ter hand zoals te doen gebruikelijk en dit geval is het de grafiek van EUR/USD.

Zoals twee weken geleden afgesproken meld ik wanneer de trend die koersen neerwaarts heeft gebracht, gebroken is. Voor de duidelijkheid, dat is nu. Hetgeen zoveel zegt als dat de neerwaartse focus van de markt tot een neutrale is verworden.

Het is daarmee niet direct het signaal waardoor we omhoog zullen moeten gaan, want daartoe hebben we iets anders nodig. We spreken pas van een mogelijk opwaartse trend vorming zodra zich een eerste hogere bodem aandient, dan nog geldt dat er meer voor nodig is om dit als stabiel proces te beschrijven. Maar dat komt allemaal te zijner tijd. Stabiel? Ach who cares, wat nu heeft plaats gevonden is dat de structurele daling van de euro in de afgelopen drie maanden tegen de JPY, de USD en de AUD is opgehouden te bestaan. En dat is wat telt” aldus Gökhan.

Bron: Lees de hele column: Geloof het of niet