Revival van dollar?

De recente opleving van de dollar krijgt in 2014 waarschijnlijk een sterk vervolg. Dat stellen economen van ABN Amro.

Revival van dollar?

De recente opleving van de dollar die afgelopen jaar tegenover de euro nog fors terrein moest prijsgeven vanwege het zeer ruimhartige Amerikaanse monetaire beleid, krijgt in 2014 waarschijnlijk een sterk vervolg. Signalen dat de econonie in de VS steeds meer op stoom komt, zorgde er recent al voor dat de Amerikaanse munt de weg voorzichtig omhoog vond. De economen van de ABN Amro gaan er van uit dat het toenemende optimisme over de aantrekkende groei in Amerika een stimulans zal geven aan de dollar.

Ook wijzen ze op de sterke afname van het Amerikaanse handelstekort in november gesteund door de revolutie in de winning van shaliegas die indiceren dat het voorspoedige economisch herstel in het vierde kwartaal zal voortzetten.   

De sterke positieve correlatie tussen de dollar en Amerikaanse beursgraadmeter Dow Jones aan het begin van 2013 op basis van cyclische indicatoren is volgens de economen van ABN Amro ook een indicatie dat de Amerikaanse munt in het nieuwe jaar weer in de startblokken staat voor een hernieuwde opmars. 

Bekijk de koers van dit moment: http://www.dollarkoers.nl

Bron: ABN Amro