Poging een pullback te starten

De beren hebben het voor het zeggen op het korte termijn speelveld.

Poging een pullback te starten

Nadat er een -9 swing werd afgerond is er een nieuwe downswing van start gegaan. Wel proberen de bulls vanaf 1,3369 op te veren. Het herstel is echter nog zeer prematuur. Een witte candle en een swingteller op +1 zal de inleiding vormen voor herstel richting de sleepkabel. Indien een witte candle uitblijft, kan de druk op de steunlijn weer worden opgevoerd. Onder 1,3369 krijgt de downtrend een flinke impuls. De komende candles zullen uitsluitsel geven over de vervolgbeweging: een rebound of een vervolg van de downtrend.

Bestaande shortposities afromen indien er een witte candle verschijnt en de swingteller op +1 springt

Nadat de cruciale steun op 1,3480 bezweek, is er een einde gekomen aan de uptrend waar EuroDollar lange tijd in zat. Er is zelfs een downtrend van start gegaan. Na een trendbreuk volgt veelal een pullback om de trendbreuk te valideren. Thans lijkt het erop dat een pullback aanstaande is. Er wordt immers steun gevonden boven de steunlijn op 1,3306 en de RSI probeert een up-cross te maken.

Bij een witte candle en een up-cross van de OS-lijn gaat er een pullback van start. Slagen de bulls er niet in om een witte candle te vormen, dan blijft de pullback voorlopig uit en hebben de beren het voor het zeggen.

Trendvolgers gebruiken oplevingen van de bulls om de huidige koopposities te sluiten.

Bron: Nico P.R. Bakker