Knal opwaarts in dollarkoers

Alles wat met een W begint wordt voor weerstand aangezien en direct aangevallen

Knal opwaarts in dollarkoers

De knal opwaarts in koersen van EUR/USD van donderdag heeft vrijdag navolging gekregen van kopers die er achteraan zijn gaan hollen alsof het de laatste kans zou zijn om Euro’s bemachtigen. Echter net niet fanatiek genoeg.

Net niet overtuigd genoeg om met deze stijging de koersen door de weerstand van 1,24 heen te tillen waardoor een einde gekomen zou zijn aan de drukkende trend en weerstand op een time frame hoger. De stijging van vrijdag is in tact en zoals ook vrijdag aan gegeven, het mag best een stapje terug om achterblijvers een kans te geven. Zoals het vrijdagmiddag en avond ging is best ok, maar als je dan een beweging inzet die de shorts uit de markt moet squeezen moet je wel doorzetten. Dan heeft het nut. Afgelopen vrijdag ging het best de goede kant op met die poging maar vrijdagavond om 20uur was het over, de mannen aan de fles en de geest eruit, zo ongeveer.

Het resultaat is geweest dat we toch een OB hebben weten te noteren waarmee de poging opwaarts in ieder geval geen afbreuk heeft gedaan aan de voor een stijging benodigde karakteristieken van de beweging. De kopers doen het vanochtend rustig aan en er wordt een hoger bodempje gezocht om de MAGLEV te doen starten. De 1,2320 en hoger zijn wat mij betreft geschikt om de hogere bodem van kracht te doen zijn. Deze is nodig om de weerstand zoals hij vrijdag werd getoond en ook in de onderstaande grafiek op dagbasis zijn belang ten toon spreid te doen sneuvelen.

Bekijk de koers van vandaag.

Bron: eremplusnikken.nl