inactiviteit ECB - euro kan wegzakken

De aanhoudende inactiviteit van de zijde van de Europese Centrale Bank drukt op de euro

inactiviteit ECB - euro kan wegzakken

De aanhoudende inactiviteit van de zijde van de Europese Centrale Bank, voor het verlagen van de leenrente in Spanje en Italië, drukt op de euro. Het nieuws, gecombineerd met positieve cijfers vanuit Amerika, hielp de dollar tijdens de middaghandel bij het keren van de bearish trend.

Bij de afsluiting van de week zal een gebrek aan belangrijk nieuws vanuit Amerika waarschijnlijk betekenen dat het risicosentiment zal worden bepaald door aankondigingen vanuit de eurozone. Wanneer de ECB terughoudend blijft met het aankondigen van nieuwe initiatieven voor het bestrijden van de schuldencrisis in de eurozone zou de risicomijding kunnen aanhouden en zou de euro verder kunnen wegzakken.

Positief nieuws Amerika in voordeel van USD
Beter dan verwacht nieuws vanuit de VS, dreef de dollar gisteren op ten opzichte van diverse belangrijke valutarivalen. Zowel de weekly Unemployment Claims en het Trade Balance figure signaleerden groei en dat gaf een boost aan het vertrouwen in het herstel van de Amerikaanse economie bij beleggers. De USD/CHF steeg in de loop van de dag met bijna 80 pips en kwam tot 0.9775, voordat hij begon aan een lichte correctie en daalde naar 0.9760. De dollar steeg tijdens de tweede helft van de dag ten opzichte van de Japanse yen met meer dan 40 pips en klom tot 78.73.
Vandaag zou de safe haven dollar in staat kunnen zijn om de stijgingen van gisteren te verlengen, wanneer het vertrouwen bij beleggers in het economisch herstel van de eurozone blijft dalen. Wanneer de Europese Centrale Bank geen aankondigingen doet met betrekking tot de nieuwe initiatieven voor het verlagen van de leenrente in de regio, dan zou de Greenback bullish kunnen blijven ten opzichte van haar meer renderende valutarivalen. Overigens zou elke toename van risicomijding in de markt tot gevolg kunnen hebben dat de dollar de verliezen ten opzichte van de Japanse yen weer goedmaakt.

Euro verliest eerdere winst
De euro boekte gisteren verliezen ten opzichte van diverse belangrijke valutarivalen, nadat het geloof bij beleggers in de mogelijkheden van de ECB voor het bestrijden van de schuldencrisis in de eurozone, begon te dalen. De EUR/USD daalde tijdens de Europese handel met bijna 100 pips en kwam uiteindelijk tot 1.2284, voordat hij begon aan een licht herstel en zich stabiliseerde op 1.2300. De gemeenschappelijke valuta daalde met meer dan 90 pips ten opzichte van de Japanse yen en handelde tot 96.31. Overigens was de euro in staat om terug te kaatsen en handelde daardoor tegen de avondsessie vlakbij 96.90.
Vandaag kunnen eurotraders, naast alle aankondigingen van officials uit de eurozone met betrekking tot de schuldencrisis in de regio, beter ook letten op het Britse PPI Input figure, dat gepland staan om 8:30 GMT. Er wordt verwacht dat de indicator zal uitkomen op 1,3%, flink hoger dan de -2,2% van afgelopen maand. Wanneer dit klopt zou de risicobereidheid in de markt kunnen terugkeren en zou de euro tijdens de middaghandel wat steun kunnen krijgen ten opzichte van haar safe haven valutarivalen.

Bron: gripopjevermogen.nl