Geen rust in valutaland

De rust in Valutaland keert minder makkelijk terug dan velen dachten, zo is gisteren gebleken voor de tweede keer op rij.

Geen rust in valutaland

Het nieuws dat gecreëerd werd in het weekend heeft in eerste instantie een positieve uitwerking op de gemoederen gehad. Maar wanneer de dag vorderde en er werd onderzocht wat men er dan allemaal van moet vinden, dan blijkt dat de fiducie er dus niet is. In ieder geval niet op basis van wat er in het weekend was ontstaan. Gevolg teleurstelling alom. In ieder geval op intradagbasis.

Waar de euforische opening in beide gevallen gelijk was, zo was ook het vervolg van het koersverloop op de beide afgelopen maandagen. Met een koerssprong werd een start gemaakt en zoals gisteren weer getoond werd, er werd tijdens de handel meer verloren dan er rond de opening gewonnen werd. Sterker, het kostte zelfs de gehele koersbeweging van de vrijdag ervoor. Gap up en key down, heet dat in TA termen. Veelal is dit een negatief teken, maar in het geval van de EUR/USD blijkt dat nog niet zeker.

De uursgrafiek toont ons dat de opwaartse trend nog steeds in tact is ondanks het geweld van maandag. Gisteren schreef ik dat de bovenzijde van het trendkanaal de weerstand opwierp op de 30 minuten grafiek waardoor we rekening moesten houden met een daling. Bij uitzoomen blijkt dat dit ook geldt voor de uursgrafiek. Deze dubbele weerstand is een barrière die niet genomen kon worden om het tempo van stijgen te versnellen, dus een correctie van de uursgrafiek werd gestart.

Het pad dat een week geleden werd in geslagen is met geweld verlaten en men is weer terug gekeerd naar het lagere tempo van stijgen dat zijn oorsprong in de eerste week van juni heeft gekend. Daarmee is de impuls afgebroken en is direct de correctie begonnen binnen deze trend uursgrafiek.

Daarmee is het scenario niet anders want de koersdoelen blijven nog steeds in tact zolang de koersen de 1,2560 onder zich weten te houden. Want deze trend blijft de richting regeren zo blijkt ook na de teleurstelling van gisteren. Om deze trend in tact te houden dient voor een verdere stijging nu een eerste hogere bodem boven die van gisteren gevormd te worden hetgeen naar onze verwachting in eerste instantie zal moeten plaatsvinden in de RSI. Dan blijkt dat de verkoopdruk van gisteren voldoende geabsorbeerd is om verder te kunnen stijgen en tot dan blijven we correctief van aard binnen deze trend bewegen. De bevestiging dat deze trend de richting regeert komt uit de meting van deze zelfde RSI die net als in voorgaande dalingen niet OS is geraakt. Het is minder makkelijk gebleken om naar boven te schieten maar voor een verandering van het opwaartse scenario is niet aan de orde zolang deze trend en de RSI hun werk doen zoals we dat mogen verwachten binnen een stijgende koersbeweging. Niet OS en regelmatig OB.

Bekijk de eur-usd koers van dit moment.

Bron: Eremplusnikken.nl