Gastblog: Genuanceerdere mening

Het lijkt er op of er een soort van pact is tussen zogenaamde experts om de Euro zo ver mogelijk de put in te praten.

Gastblog: Genuanceerdere mening

2015 - Gastblog van Peter Timmerman - Omdat wij 60% van onze omzet uit het VO halen is de dollarkoers voor ons van groot belang. Het bekijken van uw site is iets wat we meerdere malen per dag doen. Hele plezierige duidelijke en actuele informatie waarvoor complimenten en dank.

Maar dan de commentaren. Het voorspellen van de Euro/Dollar koers blijkt en blijft toch wel heel veel ingewikkelder dan met name zogenaamde specialisten denken want ze slaan non stop de plank mis. Dat geeft niet maar plaats die onzin dan gewoon niet meer of plaats iets van iemand die er echt verstand van heeft want die zal op zeker wat voorzichtiger en evenwichtiger zijn in zijn of haar uitspraken.

We waren dicht bij een exit voor Griekenland. Dat zou een klap voor de Euro betekenen. De Euro reageerde slechts licht en wel in tegenovergestelde richting. Een akkoord zou de koers goed doen. Er kwam een akkoord en de Euro denderde naar beneden en niemand wist waarom.

Het lijkt er op of er een soort van pact is tussen zogenaamde experts (zeker de tweets) om de Euro zo ver mogelijk de put in te praten. Niet dat een lage Euro een ramp is voor Europa in tegendeel zelfs maar ik begrijp die teneur niet. Goede cijfers uit Amerika ?? Laat me niet lachen. Kijk iets beter naar de VS en met name naar de schuldenlast en bekijk de commentaren van Amerikanen die daar verstand van hebben. De VS moeten een enorme omslag maken om komende jaren niet simpelweg failliet te gaan. De rentelasten over de staatsschuld zijn op korte termijn niet meer te betalen.  Al een paar keer konden ambtenaren thuis blijven omdat de overheid gewoon geen geld meer had om ze te betalen alvorens het schuldenplafond weer een etage hoger mocht. John Hardy van de Saxo bank. Rente in VS omhoog in Europa niet dus kapitaalvlucht naar VS en lagere Euro. Geen nieuws dat weten we allemaal al heel lang.

Pariteit

Maar pariteit tussen 4 en 6 maanden ?? Waar en hoe vaak heb ik dat het afgelopen jaar niet eerder gehoord. Op zich prima maar waarom een artikel van John Hardy van de Saxo Bank uit Denemarken opgericht in 1992, in slechts 26 landen vertegenwoordigd ( Helemaal niet in noord en zuid Amerika)  en in totaal net zoveel mensen in dienst als de ING alleen in de postkamer op het kantoor in Amsterdam.

Plaats eens iets van iemand met enig gewicht die er een genuanceerdere mening op na houdt. Geblaat van zogenaamde VS bankiers klopt sowieso al zelden en is per saldo anti Europees net zoals de onnavolgbare beoordeling van Europese landen door US rating agencies als Moody,s en S&P.  Neem eens iemand van een echte bank. Deutsche Bank (DB) of zoiets. Die zijn maatgevend in Europa en die mening doet er toe.

Met vriendelijke groet,
Peter Timmerman


Jouw mening ook plaatsen?

We zijn benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt. Ook een gastblog schrijven? Stuur je verhaal naar info@dollarkoers.nl

Bron: Peter Timmerman - Boogaard Beauty & Wellness Company B.V.