Euro naar $1,40 ?

Als maandag uit de VS een serie cijfers komt die eerder neutraal zijn dan sterk kan de EUR/USD de 1,4000 gaan testen

Euro naar $1,40 ?

De verklaring van het Federal Open Market Committee (FOMC) was geheel in lijn met het totale gebrek aan verwachtingen: de toon was relatief optimistisch, terwijl de neerwaartse bijstelling van de business spending werd omschreven als ‘edging down’, ofwel langzaam afnemend.

Dat gaf de markt stof tot nadenken over de gevolgen van de erg zwakke eerste schatting van het BNP over het eerste kwartaal, en de noodzaak dat de Amerikaanse cijfers een aanzienlijke verdere stijging moeten laten zien als de uitleg willen geloven dat de tegenvallende cijfers het gevolg waren van extreem weer en weer sterk zullen opveren in het voorjaar. De opleving is er, maar was tot dusverre bescheiden. De cijfers over de ISM non manufacturing over april zullen maandag een verder signaal kunnen geven welke kant we opgaan.

Technisch gezien ligt de dollar er kwetsbaar bij ten opzichte van de euro nu de EUR/USD terugviel van de toppen van gisteren in de aanloop naar het zwakke Amerikaanse BNP-rapport. En het ziet er naar uit dat het de toppen van de cyclus boven de 1,3900 wil testen.

De GBP/USD is ook weer weggezakt van de toppen. De USD/JPY houdt de kaarten dicht met tegenstrijdige signalen van een sterke risicobereidheid (met een voorkeur voor een opwaartse beweging voor de USD/JPY) en een sterke obligatiemarkt (met een voorkeur voor een neerwaartse beweging voor de USD/JPY).  Als we maandag uit de VS een serie cijfers krijgen die eerder neutraal zijn dan sterk, kan de EUR/USD de 1,4000 gaan testen.

Bekijk de koers van de EUR/USD van vandaag:  http://www.dollarkoers.nl

Bron: John Hardy Saxo Bank