EUR/USD - Vervolg van de uptrend?

Door Nico P.R. Bakker markets.rbs.nl

De koers van dit valutapaar bevindt zich al enige tijd in een kwakkelfase met positieve ondertoon. Het wachten was op een signaal van de Eurostier om de langere termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Welnu, dit laatste is thans het geval. Heel voorzichtig wordt de weg richting het noorden ingezet.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

RBS Euro Dollar

Waarom is er sprake van een positieve ondertoon? Er is een proces van hogere toppen en hogere bodems gaande, er wordt een stijgend trendkanaal in tact gelaten, de koers beweegt boven een fier oplopende sleepkabel en de RSI koerst boven de 50-lijn. Stuk voor stuk indicaties die wijzen in de richting van de stier. De recente twijfeling tussen afgerond 1,40 steun en 1,44 weerstand mag dan ook worden gezien als consolidatie binnen de uptrend, in afwachting van een opwaartse uitbraak om daarmee de uptrend te vervolgen.

De witte candle van deze week passeert de 1,4387 weerstand en breekt hiermee ook een dalend weerstandlijntje. Duidelijke aanwijzingen dat de stieren het weer gaan proberen. Hun pause is voorbij, zij worden geacht op te stomen naar krap 1,47 en ruim 1,49 daarna. Mocht de weekcandle onverhoopt zwart kleuren, dan wordt het ....... 

Bron: lees verder op: markets.rbs.nl/EURODOLLAR