EUR/USD - Valuta met bouwvak

Gökhan Erem schreef een interessant artikel over het verloop van de dollar de laatste paar weken.

Het is al een aantal weken komkommertijd in valutaland, het lijkt wel een soort eurodollar-bouwvak. In deze periode, waarin de blikvanger euro-dollar (EUR/USD) niets meer doet en in een steeds nauwere bandbreedte beweegt, is de aandacht helemaal weggeëbd.

De politici hebben hun zegje gedaan en er is van alles gebeurd met als uiteindelijke uitkomst dat er sowieso geld bij moet, kan en mag. Dit geldt voor de euro en voor de dollar. Het resultaat is dat de kaarten opnieuw zijn geschud waar het gaat om de safe havens. Meer niet, en nu? Tja en nu?

Bob de Bouwer
Voor het moment is de aandacht helemaal verschoven naar andere zaken waardoor het bouwen aan de uptrend even is uitgesteld. De Bob de Bouwers van de trend in de euro-dollar hebben bouwvak en dus ligt het werk stil. De daardoor ontstane koersontwikkeling leidt er in ieder geval wel toe dat de volatiliteit van dit paar rond het nulpunt komt te liggen.

Dat is op zich interessant om wat premie te kopen. Calls of puts is uw keuze voor de richting. Wat in beide gevallen interessant is, is dat er tegen lage kosten, tweezijdig, exposure of bescherming gekocht kan worden.

Dat lijkt een strak plan.

Bron: lees verder op iex.nl