EUR/USD Sterke beer…

De dalende trend blijft voorlopig intact

EUR/USD Sterke beer…

Recent wees ik op de spannende breekof draaizone op circa 1,28-1,30. Inmiddels is de koers gedraaid en blijft daarmee de dalende trend intact. Net onder de sleepkabel en weerstandzone is de koers vanaf afgerond 1,273 weggezakt. Al met al is er sprake van een vervolg van de dalende trend en zijn daarom berentikken richting afgerond 1,23 het meest waarschijnlijk scenario. Pas boven de sleepkabel en tegelijkertijd de weerstand op afgerond 1,28 kan de stier een vuist maken en het stokje overnemen. Shortposities zijn gerechtvaardigd. Pas boven afgerond 1,28 gaat een koopconditie van start.....

Op het middellange termijn speelveld ging recent een herstelbeweging van start, maar inmiddels is deze weer afgebroken. Precies tegen de 38,2% retracementgrens is de koers afgeketst en delen de beren nieuwe tikken uit. Zolang de koers onder afgerond 1,273 noteert zijn verdere berentikken richting het steunpunt op afgerond 1,23 en wellicht lager dan ook het meest waarschijnlijke scenario.

Mocht de stier toch terugkeren. Boven afgerond 1,273 is er ruimte voor een stevigere herstelpoging richting de sleepkabel en dalende trendlijn op circa 1,35.


Bekijk de koers van dit moment:  http://www.dollarkoers.nl

Bron: Nico P.R. Bakker