EUR USD RSI hapering

De koersen dalen wel maar de RSI hapert. Wat is dat?

EUR USD RSI hapering

De daling moet kracht tonen anders is zijn de rapen gaar en is er niet veel meer te dalen in de huidige situatie en is de correctie een kort leven beschoren.
Het gebrek aan OS in de RSI begint nu wel een beetje lang te duren want ondanks de daling van vanochtend is er geen OS bereikt die de daling moet bevestigen vanuit de Bear market range regels.

Deze regel luidt dat de RSI NIET OB MAG worden en dat deze zelfde RSI OS MOET worden om de kracht van de overtuiging neerwaarts ten toon te spreiden.

Ik heb voor vandaag het laatste deel van de grafiek uitvergroot om de daling van de afgelopen paar dagen te laten zien. U ziet gisteren op de uptick netjes niet OB geworden en vanochtend de daling vervolgd worden. Echter geen OS zoals te zien valt hetgeen zorgelijk is tijdens een daling.

Nu is het nog niet zover om de daling te zien eindigen hiermee want de bodem is nog niet af. De daling kan nog heel goed versnellen en een poging doen om de 1,2760 op 61,8% retracementniveau te bereiken echter daartoe zal de huidige low van 1,2840 geslecht moeten worden om de gewenste bevestiging vanuit de RSI te kunnen zien.

Bron: Gökhan Erem