Een nieuw begin

EUR/USD: Een nieuw begin en een goeie ook nog

Een nieuw begin

Een nieuw initiatief van E+N, een nieuwe column maar nog steeds dezelfde munten. Het betreft hier de EUR, u kent hem wel, en zijn danspartner de USD, ook niet geheel onbekend bij onze lezers. De tango van deze twee grootheden houdt de internationale gemoederen en daarmee natuurlijk ook de beurzen al geruime tijd in zijn greep. Zonder beweging in een van deze twee? Dan is het vaak een saaie dag. Onmisbare info dus voor beleggers anno 2012.

De grote vraag in het koersverloop van dit paar is gaan we nog naar pariteit of niet? Dat geldt voor marktpartijen waarbij de existentialistisch ingestelde invalshoek hen doet afvragen of de EUR nog bestaansrecht heeft en of de USD niet allang failliet had moeten zijn. Bij E+N geldt vanuit praktische overwegingen dat er elke dag een mening hoort te zijn, want er is elke dag handel. Dat is ook onze lezers opgevallen waardoor wij vanaf vandaag, hier, elke dag, onze verwachtingen beschrijven. Het gaat hierbij om de verwachte ontwikkelingen voor de korte termijn die afgezet worden tegen een groter plaatje dat de horizon vormt waar tegen zich deze verwachtingen aftekenen.

Het opwaarts breken van de 1,2750 aan het einde van vorige week is een goede set up gebleken dat de koersen deze ochtend weer nieuw elan geeft. Koersen boven de 1,2750 betekent dat er voor de eerste keer sinds het begin van deze daling een hogere high gerealiseerd is hetgeen per definitie het einde van een downtrend betekent.

Lees verder op eremplusnikken.nl/columns of bekijk de stand van de dollarkoers van vandaag.

Bron: Eremplusnikken.nl