Doorstoten naar 1,40?

De EUR/USD heeft een nieuw hoogtepunten bereik sinds april vorig jaar

Doorstoten naar 1,40?

Natuurlijk de Chinezen hebben het opeens zwaar want er schijn inflatie op komst te zijn. En u weet inmiddels de wereld draait op China en de groei die daar plaats heeft/had maar de eventuele negatieve effecten zijn dus ook voor ons. Inflatie en groei hebben wel vaker met elkaar te maken gehad, maar dit maal naar Chinese invulling en mondiaal effect.

En de Yen dan, ja in Japan is het nog steeds pompen geblazen. De regent steunmaatregelen hetgeen te zien is aan de waarde van de JPY, al maanden aan één maar nu sneller dan ooit. De problemen zijn dus nu ergens anders, ver weg, en dat legt hier geen windeieren. De EURO wint relatief veel terrein en dat zien we terug in de koersen van de meeste valutaverhoudingen maar zeker ook in die van de EUR/USD

In eerdere columns heb ik een koersdoel afgegeven voor dit paar dat op 1,35 uitkomt en op termijn naar de 1,38 en 1,40 kan doorstoten. De analyse van vandaag is een update van dat scenario want er zijn behoorlijk grote gevolgen aan de huidige waardeontwikkeling van de EUR. Overigens aanstaande dinsdag is een chatsessie bij www.dft.nl georganiseerd door ABNAMRO, waar ik één van de moderatoren zal zijn. Indien u meer wilt weten over mijn visie voor de ontwikkeling van de EURO tegen andere valuta, u bent bij deze uitgenodigd!

De EUR/USD ontwikkeling is goed op weg. De huidige stand van zaken is dat we een nieuw hoogtepunt hebben bereikt. Dit is de hoogste koers sinds april vorig jaar zoals gesteld en niet alleen tegen de USD, dus dat sterkt de beweging!

De beweging bestaat uit hogere toppen en bodems en de trend is sterk. De blauwe cirkels tonen dat aan door nooit de groene lijn te bereiken maar wel de rode. Dat koersgedrag vormde gaandeweg een signaal gearceerd door de rode bogen die de positive reversal en het koersdoel definiëren.

Dit heeft grotere gevolgen dan dat deze grafiek toont. Langere termijn beleggers die per saldo toch de boventoon voeren denken niet in 4 cijfers achter de komma. Het spel wordt groter gespeeld. Big-figure spelers zijn dat. Voor hen geldt dat boven de 1,35 we tot begin juli de tijd en de ruimte hebben om de 1,38 a 1,40 te bereiken. We zijn er redelijk vroeg bij want in feite hebben we nog een maand om de 1,35 serieus aan te vallen. We schijnen haast te hebben. Dat is waar de EURO mee bezig is naar mijn analyse.

Bron: Gökhan Erem