Boerenbusiness - Huidige dollarkoers gunstig voor export

Boerenbusiness - Huidige dollarkoers gunstig voor export

Moody’s, een van de Amerikaanse kredietbeoordelaars die momenteel de euro in zijn greep heeft, kondigde deze week aan dat de rating van de Verenigde Staten nog eens te gaan bekijken. Mogelijk met een verlaging van de rating als gevolg, wanneer het land zijn schulden niet weet te verbeteren. Hierdoor staat de koers van de dollar ook onder druk.

De Verenigde Staten hebben momenteel de hoogste kredietstatus; AAA. Moody’s is nu de eerste van de drie grote krediet beoordeling bureaus die hardop heeft gezegd te twijfelen over de status van de VS. Indien de verlaging daadwerkelijk wordt doorgevoerd betekent dit dat de Amerikaanse overheid meer rente gaat betalen voor nieuwe leningen.

Boerenbusiness - Huidige dollarkoers gunstig voor export

De dollar is daarnaast verder onder druk komen te staan door speculaties over nieuwe steunmaatregelen in de VS. Een lagere dollar betekent dat Amerikanen minder te besteden hebben en de consumptie daardoor daalt. Dit is slechts nieuws voor landen die veel exporteren richting de VS. In het land is het handelstekort, waarbij er meer geïmporteerd wordt dan geëxporteerd, inmiddels opgelopen tot boven de 50 miljard dollar.

Bron: Leer verder op www.boerenbusiness.nl