Aegon heeft last van zwakke dollar

Aegon heeft last van zwakke dollar

DEN HAAG - Verzekeraar Aegon heeft last van de zwakke dollar. Het bedrijf zei donderdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers dat een daling van de winst voor belastingen het gevolg was van een lagere dollarkoers.

Het onderliggend resultaat voor belastingen dat in Amerika werd behaald kwam uit op 325 miljoen euro, 18 procent minder dan een jaar eerder. Hierdoor daalde het totale onderliggend resultaat van 487 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2010 naar 401 miljoen euro dit jaar.

De nettowinst bedroeg 404 miljoen euro, tegen 413 miljoen euro in 2010. Analisten rekenden op een onderliggend resultaat van 417 miljoen euro en op een nettowinst van 313 miljoen euro. Verzekeraar Aegon heeft voor ruim 4,6 miljard euro een investeringen uitstaan in de vijf zwakke eurolanden.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts noemde de huidige economische situatie zeer uitdagend. Desondanks zei hij vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten voor de verzekeraar. De topman sprak verder zijn vertrouwen uit in Amerikaanse staatsobligaties. Deze zijn nog steeds een belangrijke en veilige bezitting.